Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем в диагностиката на 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем в диагностиката на 147

Колеги при контакт винаги ми светва жълтата лампичка на таблото която отчита проблем в работата на двигателя. колата е Алфа 147 1.6 105 коня с три ламбди. Когато я купих си беше така предишния собственик е махнал катализатора и ламбдата след катализатора отчита стойности извън нормалните и за работа, не работи в определения честотен режим.Бях в сериза на фият за диагностика, човека там каза че поради липсата на катализатор втората сонда отчита грешка в работата си макар да е наред самата ламдба. Изчистихме грешката и само след 2-3 дена отново светна лапмата .Мисля че при работа на двигателя в постоянен "сервизен режим" харчи повече ,дали има начин да се заблуди компа?
    Алфа Ромео 147 1.6 TS

Бате, на моята аз лично и махнах катализатора...никви лампи не ми светят, разхода ми падна, ускорява по-добре итн...Нещо друго ти е проблема не е от липсата на катализатор...Или може би не са ти оправили изпускателната система като хората след махането на катализатора...
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

може и така да е как да разбера ?
      Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

Като са махнали катализатора, какво са сложили на негово място...При мен е резонаторно гърне...така потока на изгорели газове преминава без да кара ламбдата да се шашка..
        При мен тази лампа светеше, когато реших да се правя на майстор и си разкачих буксата на дебитомера...и май тогава я вкарах колата в сервизен режим...Така, че погледни си и дебитормера да не е от него нещо...
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от pechenia Покажи съобщение
          Колеги при контакт винаги ми светва жълтата лампичка на таблото която отчита проблем в работата на двигателя. колата е Алфа 147 1.6 105 коня с три ламбди. Когато я купих си беше така предишния собственик е махнал катализатора и ламбдата след катализатора отчита стойности извън нормалните и за работа, не работи в определения честотен режим.Бях в сериза на фият за диагностика, човека там каза че поради липсата на катализатор втората сонда отчита грешка в работата си макар да е наред самата ламдба. Изчистихме грешката и само след 2-3 дена отново светна лапмата .Мисля че при работа на двигателя в постоянен "сервизен режим" харчи повече ,дали има начин да се заблуди компа?

Аз също имах подобен проблем. Но в момента съм без катализатор и нямам грешки на компа. Проблема при мен беше ,че сондата не беше оригинална. Имаше различно съпротивление на нагревателите и от там компютъра записваше грешка. Разбира се на мен ми даваше и точно таква грешка при диагностиката - Heater resistance. Така че не знам дали при теб това е проблема. Между другото моята 147 е 105 коня и е с 2 ламбди. Сигурен ли си че твоята е с 3? С 3 сонди са 120 коня.

Comment

Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщение
            Аз също имах подобен проблем. Но в момента съм без катализатор и нямам грешки на компа. Проблема при мен беше ,че сондата не беше оригинална. Имаше различно съпротивление на нагревателите и от там компютъра записваше грешка. Разбира се на мен ми даваше и точно таква грешка при диагностиката - Heater resistance. Така че не знам дали при теб това е проблема. Между другото моята 147 е 105 коня и е с 2 ламбди. Сигурен ли си че твоята е с 3? С 3 сонди са 120 коня.
            Ами да ти кажа не съм сигурен че е с 3 но , колега който погледна колата каза че била Еко нещо си с 3 ламбди 1.6 distinctive се води колата... А на колегата от по горния пост, дебитомеря е скоро сменян на Бош, преди около 2000 км, и като цяло незнам какво са сложили понеже цялата ауспухова система е сменена с нова съответно по номер на рама, но пак не от мен
            Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

Ами да ти кажа не съм сигурен че е с 3 но , колега който погледна колата каза че била Еко нещо си с 3 ламбди 1.6 distinctive се води колата... А на колегата от по горния пост, дебитомеря е скоро сменян на Бош, преди около 2000 км, и като цяло незнам какво са сложили понеже цялата ауспухова система е сменена с нова съответно по номер на рама, но пак не от мен
              Ами сондите лесно се виждат. Ако си с 3 трябва да имаш 2 преди катализатора, който поне в моя случай се вижда щом отворя капака. Залепен е за колекторните тръби. Принципно ЕКО се води 147 103 коня, която е с 2 сонди.
              Както и да е...това не е толкова важно...сподели ако намериш къде е проблема.

Comment

да вероятно е с две сонди, но проблема и така и не го намирам
                Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

да вероятно е с две сонди, но проблема и така и не го намирам
                  Сондите Bosch ли са ти? Както споделих оказва се, че колата е доста капризна към сондите.
                  Каква грешка ти записва на екзаминъра? Само с диагностика може да определиш точно проблема.

Comment

имам даже една нова сонда бош в багажника. Според стария собственик това се показало когато махнал катализатора,и втората сонда след него отчита грешни стойности на работа , извън работния обем.отидох на сервиза на фият в Бургас вързаха я на компа и казаха същото. изчистиха грешката и се появи пак след два дена.
                    Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

за сега решението е само нов катализатор

Comment

Working...
                      X